Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

– Delta i forsknings- og demonstrasjonsprosjekter

Direktør Lene Mostue i Energi21 oppfordrer aktørene i energibransjen til å være med på å skape en god plattform for kommersialisering av klimavennlig energiteknologi i Norge.

– Engasjement og deltakelse fra nett- og energiselskaper i forsknings-, utviklings- og innovasjonsprosjekter er nødvendig for å utnytte mulighetene for verdiskaping i fremtidens elnett, sa Mostue på Smartgridkonferansen 2016 på Fornebu utenfor Oslo.

Energi21 har nylig fått utarbeidet en rapport om hvor skoen trykker på veien fra forskning til marked.

Hovedfunnene i rapporten Fra forskningsresultat til marked

Forskning og demonstrasjonsaktiviteter kan bidra til bedre forståelse av endringene som skjer og kommer, og hvilke konsekvenser og muligheter endringene gir. Men forskerne trenger aktiv samspill med bedriftene. Mostue oppfordret derfor deltakerne på konferansen:

– Delta i forsknings- og demonstrasjonsprosjekter og invester i nye innovative teknologiløsninger – vær aktive og engasjerte i teknologi- og kunnskapsutviklingen og bli en aktiv pådriver i utviklingen av fremtidens verdiskapende, sømløse dynamiske, fleksible, effektive og bærekraftige og forsyningssikre elektrisitetsnett, sa hun.

Lene Mostue Energi21 Smartgridkonferansen 2016.pdf PDF - 2,4 MB

Skrevet av:
Claude R. Olsen
Publisert:
20.09.2016
Sist oppdatert:
20.09.2016