Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse
Gå direkte til innhold

Nye styremedlemmer

Energi21 har utvidet styret med kompetanse fra transportsektoren. I tillegg kommer et nytt medlem på CO2-håndtering og et fra energisektoren.

 

Dette er de tre nye styremedlemmene

Erik Figenbaum (51) er forskningsleder ved Transportøkonomisk Institutt der han forsker på egenskapene ved energiteknologier som kan tas i bruk i transportsektoren, og hvordan disse teknologiene effektivt kan tas i bruk i samfunnet. Han har tidligere arbeidet med utredninger og politikkutforming på transportområdet i Vegdirektoratet og Miljødirektoratet, bl.a. i Klimakurutredningen fra 2010. Figenbaum var med på å definere mandatet for Transnova og har sittet Transnovas fagråd, i Hydrogenrådet og i ressursgruppen for elektrifisering av veitransporten. Han har også jobbet i Teknologisk Institutt og med utvikling av elbilteknologi i Think. Figenbaum er sivilingeniør i elkraftteknikk fra NTH/NTNU fra 1988.

 

Unni Farestveit (53) er konserndirektør samfunnskontakt i Agder Energi AS med ansvar for rammevilkår og kommunikasjon med fokus på utvikling av konsernet. Hun har jobbet i Agder Energi i 12 år i ulike roller, bla. konserndirektør marked, styreleder i LOS, AE Varme, Nettkonsult, AE Venture, AE Innovasjon og FoU og AE Bredbånd. Hun har og har hatt andre eksterne styreverv innen finans, ikt, media, forskning og telekom. Før Agder Energi jobbet hun i Sønnico, Applica, Statens vegvesen. Farestveit er utdannet siviløkonom fra Universitet i Agder.

 

 

Hans Jørgen Vinje er med i ledergruppen i Gassnova SF, som er statens foretak for CO2-håndtering. Vinje leder CLIMIT-sekretariatet og er leder av CLIMIT-avdelingen i Gassnova. Han har jobbet i Gassnova siden 2009 og bl.a. vært engasjementsleder i TCM og senest deltatt i CCS fullskalaprosjektet som del-prosjektleder i mulighetsstudien for CO2-fangst fra industrielle utslippspunkt. Vinje er sivilingeniør prosessautomasjon fra Høyskolen i Telemark. Han har 10 års erfaring fra forskjellige posisjoner i prosessindustrien etterfulgt av nærmere 10 år i et programutviklingsselskap som utviklet drift- og ledelsesverktøy for industri og helsevesen.

 

Styret i Energi21

 

 

Skrevet av:
Claude R. Olsen
Publisert:
16.12.2016
Sist oppdatert:
16.12.2016